Royal Service på Paradisus i Punta Cana

 

 

När mörker och kyla sänker sig över Sverige är vi många som gärna reser till sol och värme. Västindien har många härliga destinationer med superlyxiga små boutiquehotell som vi älskar. Men denna gång återvände vi till den större ön, Dominikanska Republiken, för ett par veckors semester och garanterad sol.

Dominikanska Republiken har många fina hotellanläggningar på sydöstra delen. Välkänt, speciellt bland golfare, är den stora fina Casa de Campo förstås. Några av våra favoriter är de lite mindre men mycket lyxiga resorterna i Punta Cana och Cap Cana som bland annat Sanctuary.  Men nu började vi med en vistelse på Paradisus Resort. Det är en jättelik Melia hotellanläggning som består av flera olika hotelldelar som ligger utspridda över ett enormt parkområde. Vissa är speciellt för familjer.

Men Royal Service som har spatiösa sviter med butlerservice är reserverat för vuxna utan barn. Vi bor precis vid stranden med bara några steg till den fina vita sanden och havet. En del av stranden är reserverad bara för oss som bor i Royal Service delen.  Lugnt och skönt alltså och med fantastisk service och härligt bekväma solstolar. Förutom uppmärksam personal dyker också vår Butler upp då och då och frågar om det är något vi önskar.

Precis vid sandstranden ligger den italienska restaurangen La Palapa som också är reserverad för Royal Service gästerna. Men det finns många flera olika restauranger med olika inriktning på resorten. Dessutom ligger den stora bufférestaurangen också vid stranden med möjlighet att sitta utomhus. Men vår favorit blev La Palapa där vi serverades frukost, lunch och middag flera dagar.

 

Mellan dem låg en stor trendig bar där vi gärna kopplade av efter middagarna. Och den femstjärniga resorten gäller All Inclusive, utom på den speciella Michelin restaurangen som kostar extra och om man vill beställa årgångsviner från vinkällaren.

På stranden ordnades olika underhållning på flera kvällar under stjärnorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *