Zoëtry Aqua – en verklig 5-stjärnig resort i Dominikanska i Västindien

Efter några dagar på Paradisus Royal Service har vi flyttat till Zoëtry Agua. Det ligger i Uvero Alto, Punta Cana och det tar ca 45 minuter med bil dit. Zoëtry har bara 96 sviter. Det är den minsta och lyxigaste av AMresorts som också driver bland annat resorterna Secrets, Beathless och Dreams.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har bokat en swim up suite och här har man också Butler Service. Bubbel, frukt och lite tilltugg står framdukat i sviten och sängen är dekorerad med blomblad. Vår butler heter Carlos och ser under kommande dagar till att vi har en bekväm semester. Eftersom det ingår 20 minuters massage i priset går jag nästa dag till spa. Min behandling börjar med att jag får gurkskivor och sval handduk över ögonen. Det hela börjar med att jag blir insmord med något som doftar choklad. Och det är en choklad-scrub förstås. Efter sitter jag i ångbastu fem minuter och slutligen får jag en riktigt skön 20 minuters massage. Under kommande dagar passar jag sedan på att pröva några andra härliga spa behandlingar. Några kortare pass i gymmet blir det också men stranden och havet lockar oss mer. Men man kan faktiskt få massage nere på stranden också…

Lunchrestaurangen Indigo ligger bekvämt nära poolområdet och stranden. Här serveras också frukost, men då är det fokuserat på wellness och nästan bara hälsosamma alternativ serveras. Vill man ha en mer traditionell frukost med till exempel bacon o ägg så väljer man frukost i restaurang Amaya.

 

 

 

 

 

På kvällen finns fyra restauranger att välja bland och en favorit blev Olena. På Zoëtry är det bästa All Inclusive och man behöver inte boka bord någonstans. Om man vill kan man naturligtvis beställa speciella viner från vinkällare eller ha en egen vinprovning till extra kostnad.

 

Alla restaurangerna är mycket bra. Ett tips är bara att använda hotellrummets myggspray innan man sitter ute under middag på Indigo vid stranden. Det finns små, små myggor eller sandloppor som knappt märks men för dem som är extra känsliga kan få små irriterade kliande bett.

 

En mycket populär bar på kvällen är den som ligger intill den stora entrélobbyn. Där hänger man gärna. Här ordnas också olika underhållning efter middagarna. En kväll var det till exempel en fantastisk akrobatuppvisning och andra kvällar olika musikframträdanden. Bartendern är enormt skicklig men showar också, sjunger och dansar runt medan han blandar perfekta drinkar.

 

 

 

 

 

 

 

 

När det var dags att åka hem är det väldigt bekvämt att man utan några problem får behålla rummet och utnyttja resortens faciliteter utan några extra kostnader tills det var dags att ta limousin till flygplatsen för att ta BA flighten kl 20.45.

 

Och visst längtar man redan tillbaka…….

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *