BRA satsar på att bli ännu bättre

SONY DSC

Måndagen den 29 februari var första dagen för det ”nya Flygbolaget” BRA. Det är ett länge planerat samgående mellan Malmö Aviation och Sverigeflyg som nu sett dagens ljus. Och ljust var det på Bromma. En härlig lite krispig men solig dag var det när de första nymålade planen landade på flygplatsen.

SONY DSC

SONY DSC

Här ute var det presskonferens bl a med VD Anders Ehrling men det nya flygbolaget firades på samtliga 13 destinationer man trafikerar för närvarande. Man ser sig som en uppstickare men är egentligen redans störst med sina många destinationer. Och större vill man bli med dels fortsatt hög servicenivå, dels lokal förankring men även lokala råvaror till frukosten som ingår före kl 9.00 för alla resenärer. Dessutom satsar man också på personlig närvaro på flygplatserna och snabba transfers på Bromma. Man vill helt enkelt att alla ska kunna bo var de vill och jobba där de vill bo. Därför behövs flexibla och nära kommunikationer.

Till starten idag har man hunnit måla om fem av sina 28 plan. På sikt kommer hela flottan att bytas ut mot modernare och lite större plan. Men man har också gjort om sitt lojalitetsprogram i tre nivåer, Silver som är basen, Guld och Merit. Dessutom har man nya kläder till medarbetarna som också matchas med färgglada halsdukar och sjalar i Flygbolagets nya färger.

SONY DSC

Men högt upp på listan över expansion står nya linjer men Bromma har sina begränsningar. En sådan linje är från Bromma till London City. Den fanns för många år sedan (flög med den själv ett par gånger när jag skulle till Docklands och Bank). Men man behöver också mer utrymme i avgångs- och ankomsthall. Swedavia bygger nu en ny ankomsthall bredvid nuvarande byggnad. Den kommer förhoppningsvis vara klar under innevarande år. Då flyttar nuvarande ankomstområde dit och avgångssidan kan växa vilket behövs under ”peaktid”.

Bolaget jobbar också mot att flyga helt fossilfritt inom 15 år och då menade Anders Ehrling att man kan resa med gott samvete.

 

SONY DSC

SONY DSC

 

 

Då kanske Bromma består även fortsättningsvis……

Av Lars L febr – 16