Airbus lanserar “Airspace by Airbus”

A330neo_Airspace_by_Airbus_Leadshot

I onsdags lanserade flygplanstillverkaren Airbus vid ett event i London “Airspace by Airbus”..Det hela innebär att man i nya A330 NEO installerar ett nytt koncept för att kombinera passagerarnas “well being” med avgörande nya prestanda för flygbolagens kunder.

De fyra nyckelområderna för “Airspace by Airbus” är: Komfort, Atmosfär, Service och Design. Det innebär i sin tur, enligt Airbus, att deras nya inredningar kommer att  vara mer avkopplande, inspirerande, eleganta och funktionella.

A330neo_Airspace_by_Airbus_Business_class__2_

Det hela bygger på den design man utvecklat för de nya A350 planen som levererats sedan drygt ett år. Här får nu t ex Economy delen mera utrymme genom bredare säten – nu 18 inches, ca 2.5 cm mer. Men de nya stolarna ger också passagerarna bättre fot- och benutrymme. Kabinen känns också rymligare genom nya bagagehyllor som ger mer rymd men ändå sväljer 66 % mer volym. Dessutom har man installerat ett nytt Ledljussystem som gör att man mår bättre ombord när man flyger. Underhållningssystemet i Första- och Businessclass tillhör fjärde generationen. Förutom allt som systemet erbjuder i form av filmer och annan underhållning kan man kommunicera med marken liksom med andra ombord på planet.

A330neo_Airspace_by_Airbus_Ambience

Idag har man order på nya A330 NEO på nästan tvåhundra plan från 10 olika flygbolag. Det som imponerar är att man på rekordkort tid kunnat gå från ritbordet till leverans av det nya planet. Att planet också drar mindre bränsle och har utsläpp som är 40 procent mindre per passagerare än tidigare är ju ingen nackdel. Blir intressant att se hur Boeing kommer att svara på detta utspel..