Med MSC Yacht Club i Arabiska Gulfen

DSCN9777

Vi har varit i Arabvärlden flera gånger men aldrig upplevt många ställen på samma resa. Nu har vi gjort det också – med hjälp av en kryssning med MSC, Vi kryssande under sju nätter från Dubai via bl a Abu Dhabi, Muscat i Oman och Khor al Fakkan. Det var en trevlig resa med Ms Fantasia – ett fartyg som tar 4.363 passagerare.

L1430803

Vi var emellertid i deras Yacht Club som är en separat lyxigare del av fartyget. Yacht Club är kort sagt en liten del av fartyget högst upp på våningarna 15, 16 och 18. Här finns 99 sviter med egen butler, reception, lounge med bar, restaurang, pool, två bubbelpooler och uteservering med buffe lunch och bar. Allt bara för oss ca 200 personer. Men vi har givetvis tillgång till hela fartyget. Så om man vill så är det bara att smita ned till shower och annat som kanske lockar.

DSCN9658

DSCN9676

En dag kan helt enkelt förflyta på följande sätt. Man går och äter frukost i loungen. Där serveras en kontinental frukost men man kan även få en buffe frukost uppe på däck eller en finare frukost a la carte i restaurangen. Man har redan fått den svenska tidningen, i vårt fall SvD, i fullt format med annonser och allt levererad till sviten.

L1430545

Sedan beger man sig på någon utflykt eller stannar på fartyget då det blir ganska lugnt när många ger sig av på utflykter. Vi gav oss ut på egen hand i Muscat i Oman. Vi besökte bla Souken som är mycket genuin och som av många beskrivs som en av de bästa i Arabvärlden.

L1430628

L1430637

 

 

 

 

 

 

 

L1430672

L1430658

 

 

 

 

 

 

Om man stannar på fartyget är lugnt till fram mot kl 1 eller halv 2 då de flesta kommer tillbaka. Lunchen tar man oftast i buffen ute på däck. Där serveras förutom kalla och varma rätter också två olika pasta som tillagas på plats. På eftermiddagen brukar man gå på gymmet eller ta någon massage eller annan behandling i fartygets stora Spa avdelning.

 

DSCN9696

 

Afternoon tea severas givetvis i loungen med olika tillbehör varma scones, Sedan är det dags för drink innan man tar sig till restaurangen för middag – 5 rätter om man vill. Restaurangen har hög service och mycket trevlig personal. Maten håller hög klass och vinerna som serveras varierar från dag till dag. Oftast är de italienska.

L1430679

 

L1430588

 

 

 

 

 

 

 

Sen efter middag kan det bli en liten kaffe och en afterdinner drink innan det är dags att bege sig ned till däck 4 eller 5 för att bese den storartade showen. Den är ny varje kväll och oftast av hög klass med sångare, dansare och andra aktörer. En kväll när vi var där hade man en Michael Jackson show av högsta kvalitet t ex.

L1430552

Ja så bedriver vi dagarna när vi är ute på en kryssning. En mycket behaglig tillvaro som endast har ett problem. Man går upp några kilon på en vecka! Men det kan det vara värt för att leva behagligt under en veckas tid,

L1430795