Triple Seven tågar in på Arlanda

 

Thai Airways kommer att ändra flygplanstyp på sina direktflygningar till Bangkok från gamla klassiska jumbon B747 till B-777 under våren och sommaren 2013. Först ut är Köpenhamn som redan från sommarprogrammet den 31 mars får en ersättare i en Boeing 777-300ER, alltså en maskin som är anpassad för långdistansflygning. Stockholmslinjen ersätts med 777:an från 16 juli i år. Under perioden 1 juli till 18 augusti kommer linjen Köpenhamn – Bangkok att flygas med dubbla avgångar fredagar och söndagar.

Maskinen kommer ha plats för 340 passagerare med 24 i Business klass, 18 i Premium economy och 306 i Economy klass. Stolarna i Business är lieflat med en lutning på 180 grader i stolen när man vill sova. Samma komfort kommer att erbjudas i Premium economy. Men sedan skiljer sig det givetvis åt vad avser tillträde till lounger, hur många miles man får inom frequent flyer program och förmodligen blir det också skillnader i mat och dryck mellan de två klasserna. Alla platser får förutom modern inredning, dessutom en egen personlig TV-skärm, även i Economy class, meddelar Jacquline Sjösten på Thai Airways.

Utan tvekan blir detta än klar uppgradering för resenärer på flighter till Bangkok. Det verkar som om vintersäsongens direktlinjer till Phuket från Stockholm resp Köpenhamn blir kvar under 2013-14 med avgångar fredag och söndag från Köpenhamn. Stockholm – Phuket blir samma dagar som under vintern 2011-2012, d.v.s. torsdagar och lördagar. Det är en intressant direktlinje som vi testade i november. Den fungerade alldeles utmärkt. Alltid skönt att hamna dit man ska utan mellanlandning – i synnerhet tidigt på morgonen.

Men ska man sörja något så är det väl att den klassiska 747:an verkar komma försvinna helt på sikt på Arlandabanorna. Snart blir väl det närmaste man kommer denna icon Jumbo Hostel vid infarten till Arlanda!

Lasse