Sophia Loren inviger nytt MSC fartyg – igen

MSC sjösätter sitt trettonde kryssningsfartyg

Den 23 mars döps det nya fartyget, MSC Preziosa, av dess gudmor Sophia Loren i Genuas hamn. Redan den 14 mars  lämnar fartyget varvet i Frankrike för sin jungfruresa.

Sedan blir det 8-dagarskryssningar i Västra Medelhavet där man kan borda fartyget vid olika hamnar, förutom Genua ex.vis Barcelona och Neapel.

Claes Tamm VD på MSC Cruises i Skandinavien säger – Förutom en kryssningsupplevelse utöver det vanliga bjuder MSC Preziosa på ett italienskt koncept. Med italienska influenser i såväl mat och dryck ombord, som i kultur, naturupplevelser och historia som erbjuds i de myllrande hamnstäderna Genua, Neapel, och Messina, får man som kryssningspassagerare smaka på det bästa av Italien.

Fartyget ingår i Fantasia klassen och tar 4.345 passagerare. Här finns rejält pooldäck, ett dussintal bubbelpooler och en infinitypool i aktern. Givetvis finns också ett välutrustat Spa, MSC Aurea Spa, med tre olika typer av bastubad, vanlig bastu, ångbastu och isbastu!

Nyheter  ombord är bla ett samarbete med gourmetkedjan Eataly som kommer ha två restauranger – Restaurang Italia resp Restaurang Eataly. För barnen kommer den världens längsta vattenrutschbana på hela 120 meter att finnas. Den går t o m utanför relingen!

Själklart finns också konceptet MSC Yacht Club som är ett “boutiqehotell i hotellet”. Här ingår ersonlig butler och en service utöver det vanliga. Här finns en pool och två bubbelpooler, egen restaurang, bar, lounge och reception – bara för de 79 sviterna.

Läs vår upplevelse av MSC Yacht Club i Medelhavet under Kryssningar här på hemsidan

Lasse