Fem nya favorithotell i London

London känns alltid lika lockande. Bland alla läckra hotell har vi hittat några favoriter bland nyöppnade hotell.

W Bulgari Hotel & Residence London SPA pool

W Bulgari Hotel London

 

Bulgari Hotel & Residence London.

Hotellet ligger i Knightsbridge bara ett kvarter från Hyde Park och inte långt från Harvey Nichols och Harrods. Det finns 85 rum/sviter, elegant spa och en härlig pool. I lobbyn samlas modefolk och affärmän.  I baren kan man pröva cocktails inspirerade av namnen på Bulgaris parfymer. Och i Il Restaurante serveras läckra italienska rätter förstås.

Adress: 171 Knightsbridge.

W South Place London

W South Place London sovrum

 

South Place Hotel.

Hotellet ligger I Londons finansdistrikt och passar perfekt för affärsresenärer men också för en skön weekend. Det finns två fantastiska restauranger och tre barer, varav en ligger på taket.  Innanför en ganska tråkig fasad har Allies and Morrisson skapat ett elegant hotell. Inredningen är sobert lyxig med mycket svart marmor och sten som bryts av med möbler i färg och mycket spännande konst. Området är lugnt under helgerna men man behöver inte gå så långt för att hitta till butiker och trendiga barer.

Adress: 3 South Place.

W Belgraves Hotel King Premium rum

W Belgraves London rum m öppen spis

Belgraves A Thomson Hotel.

I ett fd Sheraton hotell med 85 rum har, efter genomgripande renovering,  Thomson öppnat sitt första hotell i Europa. Den brittiska inredaren Tara Bernerd har skapat ett spännande boutiquehotell där konst av brittiska och amerikanska konstnärer blandas djärvt. Nära till Sloane Streets eleganta butiker och Eaton Square.  Mark Hix, en av Londons kända stjärnkockar har medverkat till att skapa restaurangen.

Adress 20 Chesham Place, Belgravia.

W Rubens at the Palace lägenhets svit vid Chaterine Place

W Rubens at the Palace svit

Rubens at the Palace ligger vid Buckingham Palace.

Hotellet, som har 163 rum, har anor sedan 1700-talet då det ägdes av Earlen av Mulgrave.  Här bodde många debutanter innan festerna på Buckingham Palace.  Man har gjort en omfattande och noggrann renovering och bevarat vackra marmorgolv, pampiga kristallkronor och antikviteter.  Hotellets restaurang The Library serverar utsökta gourmetmiddagar och i den nya champagnebaren erbjuds 15 talet märken av bubbel glasvis, inklusive rosa Cristal. Här kan man också avnjuta Dom Perignon Afternoon Tea.   Rubens personal tar verkligen hand om sina gäster och servicen ar av absolut högsta klass.

Adress: 39 Buckingham Palace Road.

W he Ampersand hotell London

W The Apersand Hotel rum

The Ampersand Hotel, South Kensington.  

Hotellet som öppnade i slutet av förra året ligger i ett nyrenoverat Edvardianskt femvånings town house. I byggnaden från 1888 har man skapat ett Viktorianskt Boutiquehotell med riktigt cool och trendig tvist. Det finns 110 rum/sviter. Sviterna på fjärde och femte våningen har strålande utsikt och balkong.  I restaurangen Apero kan man lita på att chef Chris Golding och Ji Suh Shin verkligen levererar utsökta smakupplevelser. Båda har tidigare kreerat på legendariska Nobu.

Adress: 10 Harrington Road.

Ann-Marie

2013-05-20