Norwegian satsar stort på USA

Krille o Sardinien 209

Vid en välbesökt pressträff idag tisdag i Stockholm berättade Norwegians konscernchef  Björn Kjos nyheten att man nu storsatsar på USA med sina kommande Boeing Dreamliners. Från de Skaninaviska huvudstäderna kommer bl a västkusten att få flera flygningar. Från Stockholm kommer man att starta direkflyg till Los Angeles från 2 mars med två avgångar i veckan vilket ökar till tre från 30 april. Och till San Fransisco blir det två avgånagar per vecka från Stockholm från 3 maj. Pris börjar på 1699 kr per enkel resa.

Torborg Chetkovich, koncernchef på Swedavia sken som en sol när hon berättade om att nu kunde 500.000 svenskättlingar i Kalifornien få en direkföbindelse med Sverige. Ett efterlängtat tillskott på longhaul för Arlanda givetvis.

Björn Kjos kunde konstatera att man idag har en kabinfaktor på 96 procent på sina linjer till Bangkok och New York vilket är över förväntan. Därför satsar man nu på fler direklinjer till USA men han gav också en hint om att snart kommer ytterligare linjer österut. För här kommer den stora ökningen framöver. Inte från Skaninavien till Asien utan precisw tvärtom. Om några år kommer varje plan från Asien ha 90 % asiater och endast 10 % västerlänningar. Och Skandinavien med bl a Stockholm ligger bra till för att ta hand om resandeströmmen pga kort flygtid – även till USA med stopp i Norden.

Krille o Sardinien 199Krille o Sardinien 208