Shoppa i USA:s största Mall

Mall of America

I Minnesota, mellan tvillingstäderna Minneapolis och St Paul, ligger staden Bloomington. Här finner man USA:s största Shopping Mall – Mall of America. Här samsas 520 affärer inklusive tre varuhus. Dessutom finns 20-talet restauranger plus bio, teater och mitt i alltsammans ett jättestort nöjesfält.

Bland butikerna finns rena märkesbutiker som Victoria Secrets, Levis, Hollister och Abercrombie men också andra som säljer till exempel Cartier, Burberry och liknande lyxvaror.

unnamed[1]

Här saluför man dessutom kläder och skor utan sedvanlig amerikansk saletax. Så varorna är billigare utan att för den skull vara i en outlet. Nästan dagligen uppträder också för oss svenskar mer eller minde kända amerikanska artister.

unnamed[1]

Området är så stort att man måste nästan anslå ett par dagar åt att besöka butikerna och lägligt nog finns det hotell i direkt anslutning, bland annat har Radisson Blu ett nytt hotell i själva Mallen.

När jag var där i våras orkade jag bara med en del av ett våningsplan för det fanns så mycket att utforska att jag näsan blev trött vid blotta anblicken.

Men inte nog med detta. Jag hade tillfälle att träffa och prata lite med Douglas Killian som är ansvarig för internationell marknadsföring. Han kunde informera om att målet för Mall of America är att inom kort bli världens största Shopping Mall!!

Till råga på allt byggs en Shopping Mall av lyxkaraktär bara några mil därifrån. Så åk hit med tomma väskor är mitt råd. För från Sverige till Minneapolis kommer man enkelt med Icelandair och därifrån vidare med flera amerikanska bolag till städerna på Västkusten eller till Klippiga bergen. Alltså ett fördelaktigt stopp på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *