Airbus 350 XWB på besök hos Finnair

 

SONY DSC

Häromveckan besökte Airbus Helsingfors och Finnair för att visa upp sitt nya flygplan Airbus 350 XWB. Anledningen att man besökte Helsingfors är att Finnair blir första Europeiska bolag som tar planet i drift nästa höst. Man har beställt 11 plan och de första fyra kommer att levereras nästa höst. Sedan kommer fyra till året därpå och tre till

året efter. Dessutom har man åtta på option och kommer snart ta ställning till om man ska utnyttja den eller inte. Mycket talar för att man kommer att göra det då Finnairs koncernchef vid presskonferensen meddelade att målsättningen är att öppna en longhaul destination om året och fram till 2020 fördubbla passagerarantalet.

SONY DSC
SONY DSC

 

Planet är utan tvekan en vacker skapelse utseendemässigt och inuti får man en känsla av att det är ovanligt rymligt. Större fönster och högre i tak bidrar säkert till detta. Givetvis finns det två gångar med 1 – 2 – 1 säten i bredd i business class och 3 – 3 – 3 i bredd i economy class. Bolagen kan beställa olika många stolar i bredd i ekonomi – upp till tio om man så önskar.
Ljussystemet är byggt för att kunna ge miljontals olika färger i kabinen så att man kan anpassa den biolo
giska klockan till tidpunkten. Givetvis är planet miljövänligt och ytterst bränslesnålt då det är byggt med senaste teknik och kompositmaterial. Det gör att man kan flyga mycket långa sträckor. Personalen ombord har därför sovutrymmen både vid cockpit och längst bak i aktern. Två till fyra piloter kan flyga plant beroende på flygtidens längd.
SONY DSC
Airbus nya 350 XWB kommer utan tvekan att bli ett populärt plan och ge Finnair ytterligare en skjuts i sin målsättning att på sikt fördubbla trafiken på Asien.

SONY DSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *