Ett återbesök på Maldiverna

Vi var på Maldiverna 2010 och har längtat tillbaka dit år efter år men annat har kommit emellan. Men nu i mars var vi där igen, ett återbesök på Constance Moofushi. Vi hade besökt resorten en vecka efter den öppnat förra gången och blev då väldigt förtjusta.

Med Qatar Airways flög vi till Male, Maldivernas huvudstad. Vi anlände på morgonen ganska utvilade efter att ha flugit i deras Business Class, som betraktas som världens bästa. Efter snabb genomgång av alla formaliteter satt vi i Constance lounge i avvaktan på att sjöflyget skulle ta oss till Moofushi – en resa på 45 minuter. Maldivian Airways är det största flygsällskapet här med en flotta av över 40 plan. Efter en timmes väntan gick vi på planet med två piloter och en ”hopp i land kalle” som satt längst bak. Han lägger till och skjuter ifrån planet – barfota givetvis precis som piloterna.

När vi landar på Moofushi så står en stor del av personalen och tar emot oss på plattformen vid den långa bryggan. I receptionen får vi ta av oss skorna som sedan ”paketeras” i en påse för att inte tas på igen först vid avfärd. Sen går man barfota eller flip flops.

Vi har bokat en over water villa och installerar oss snabbt och sedan är det dags för första badet i havet. Vi kan gå direkt ned från vår vattenvilla och ser redan omedelbart fiskar i olika färger i vattnet. Vi bor nära ett korallrev. Villan är lagom stor och har alla funktioner man kan önska sig. Moofushi är en all inclusive resort så från det man kommer dit till det man lämnar behöver man inte betala något utöver Spa behandlingar och vissa utflykter.

Maten är ett eget kapitel. Det finns två restauranger. En bufferestaurang som serverar frukost, lunch och middag samt en specialrestaurang som serverar middag. Den senare får man besöka en gång per vistelse. Vi tycker kanske att de olika bufféerna var lite sämre nu än när vi var där förra gången. Det var så fantastiskt bra förra gången. Då kunde man få biffar från Australien och lamm från New Zeeland när man önskade. Men vin sortimentet var fortfarande imponerande. Närmare 100 viner ingick i all inclusive sortimentet!

Totem Bar vid stranden var en favorit på vägen till och från restaurangen. De kände igen oss på nolltid och där kunde man förutom drinkar få en utmärkt lunch i skuggan nära havet.

Vi snorklade lite också och det är alltid spännande när man ser så mycket olikfärgade fiskar och till och med mantor. Vattnet är ljuvligt salt och lagom varmt.

Vi gick också på Spa och valde en gemensam balinesisk massage. Det var underbart skönt. Här är man verkligen i en härlig miljö och ligger så man  kan titta på alla fiskar som simmar nedanför.

 

 

 

 

 

 

Ja så då kommer man slutligen till dagen utan återvändo. Vi får flyga iväg vid 11-tiden och alla står uppradade ännu en gång på bryggan och vinkar av oss efter några härliga dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *