Emirates businessclass – en fin upplevelse

När vi var nere i Dubai härom veckan  så flög vi ekonomiklass ner. Det var helt ok eftersom flygtiden bara var ca 6 timmar. Men hem fick vi chansen att uppgradera oss till businessclass. Det kostade oss bara drýga 5.000 kronor per person för uppgradering. Att vi blev erbjudna en uppgradering berodde säkert på att det var så få i planet – en Boeing 777 300ER. I vår business avdelning som hade 28 platser vqr det bara tre stycken som var upptagna inklusive våra. Och i den främre delen var det också väldigt få. I förstaklass var det inte någon vad jag kunde se.

När vi kom ombord så tog en svensktalande flygvärdinna hand om kavajen och severade rosa champagne. När vi startat serverades vi drinkar innan middagen och varma nötter. Själv tog jag en dry martini. Ja det blev nog två tror jag innan middagen serverades. Ann-Marie tog en Campari soda..Vi bekantade oss med underhållningssystemet som verkligen var imponerande med ett utbud som var enormt. Över 4.000 kanaler med filmer tv shows och spel bland annat. Så det fanns ju alltid något att titta på. Jag började titta på Bohemian Rapsody innan maten började dukas upp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Till förrätt hade Ann-Marie valt en krämig svampsoppa som verkligen var utsökt. Själv hade jag valt gravad lax med citron blinier. Smakade riktigt bra men soppan var nog ett bättre val. Till varmrätt hade vi båda valt biffstek med grillad sparris. Den var verkligen perfekt stekt, lagom röd och mjäll i köttet. Till förrätten serverades vi ett utmärkt österikiskt vitt vin och till varmrätten ett fransk röd Bordeaux.

Till efterrått fick vi välja på olika ostar tårtor och frukt men jag valde en chokladkaka med tryffel som var vansinnigt god och Ann-Marie tyckte hennes cheesecake var jättegod. Måltiden avslutades med kaffe och choklad samt en 18 år gammal Chivas. Ann-Marie tog en Amarula Cream som är så nära Baileys som man kan komma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Själva sätet är skönt o har stuvutrymmen o givetvis lie flat. Rejäl TV skärm och en snygg design. Enda problemet tycker jag är att man sitter hela sju i bredd. Lite omordernt tycker jag när man jämför med andrar bolag som exempelvis Qatar och Etihad – två andra flygbolag i samma region som Emirates. Där sitter man bara 1 – 2 – 1 istället för Emirates 2 – 3 – 2. Men det ryktas om att man kommer att göra om det och uppgradera kabinen.

Vi fortsatte att titta på filmer och efter lite över sex timmar landade vi i Stockholm efter en skön flygning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *