Magiska kryssningar i Myanmar

19 Mayanmar i solnedgången Suite Cat. SANu kan det vara bra att planera vinterhalvårets resor till varmare breddgrader. Längtar man efter spännande vyer och nya upplevelser är Burma/Myanmar ett hett resmål. Ett härligt bekvämt sätt att få uppleva de magiska miljöerna är genom en flodkryssning på ett lyxigt fartyg.

12 Sanctuary Ananda Exterior Mandalay-03

Ombord bor man i lyxiga sviter. Det lyxiga flytande hotellet glider fram på floden och varje dag har man möjlighet att njuta av spektakulära omgivningar och besöka nya platser. Det är ett underbart sätt att uppleva detta spännande land och städer och byar längs floderna Irrawaddy och Chidwin. I Yangon är det den unika, speciella känslan sedan Indochina tiden i The Governors Recidence, som nu är ett lyxigt Belmond hotell. Tidigare var det Belmonds (fd Orient Express) fartyg Road to Mandalay som kunde erbjuda dessa unika upplevelser men nu finns flera lyxiga fartyg att välja bland. Under en 10 dagars kryssning med AmaPura får man uppleva det mesta inklusive Mandalay och Bagar. Fartyget som invigdes hösten 2014 har 28 sviter och All Inclusive koncept.

12 SanctuaryAnandaSundeckSunset

12 SanctuaryAnandaLuxurySuite

 

En riktig pärla är det nya fartyget Sancturary Ananda. Det är ett mycket lyxigt fartyg med 20 sviter, störst är Owners Suite på 67 kvadratmeter. Sviterna har fönster från golv till tak som kan öppnas till en open air lounge. Ipads med fri WiFi ingår. Man kan flyga luftballong, vara med på meditation, yoga eller ta ett dopp i poolen mellan utflykterna. En tre dagars kryssning går från Bagan till Mandalay. Men allra häftigast är en populära 11 dagars kryssning där man får se mycket mer längs Irrawaddy och Chidwin floderna och staden Yangon. Men eftersom fartygen har så få hytter gäller det att vara ute i god tid för att få plats, det kan snabbt bli fullbokat.

U Bein Bridge, Mandalay, Myanmar

För mer info:

www.amawaterways.com, www.sanctuaryretreats.com

2015-06-26, Ann-Marie Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *