Invigningskryssning med NCL:s nya fartyg Escape

image

För någon vecka var vi inbjudna av Norwegian Cruise Line att övervara inviningen av deras senaste fartyg, Norwegian Escape. Det hela gick av stapeln i Hamburg med pompa och ståt. Staden hade bullat upp med ett av de mest spektakulära fyrverkerier vi sett i samband med att fartyget lämnade Hamburg för en två dygns tur på Nordsjön. Men tillbaka till incheckningen och fartyget. Hamburg har en modern och effektiv kryssningsterminal så vi var snabbt ombord vid lunchtid.

Fartyget är stort och det första i en ny klass där fler fartyg följer. Det tar 4200 passagerare så det gäller att hitta rätt bland alla korridorer och allmänna utrymmen. Vår hytt råkade ligga nära en hiss vilket givetvis underlättade. Hytten var en standardhytt med balkong. Kändes inbjudande och trevlig och absolut tillräckligt stor. och med allt man kan önska sig av bekvämligheter.

image

 

 

 

image

 

 

 

Rederiet fortsätter sitt framgångskoncept Freestyle Cruising innebärande att du själv väljer  var och när du vill äta. Fartyget har ett stort antal restauranger som ingår i priset. Utöver detta finns det flera restauranger där man betalar en kuvertavgift. Alla restauranger håller mycket hög kvalitet vilket vi kan intyga efter flera luncher och middagar ombord.

Detta fartyg är lämpligt för familjer med barn då områdena för barn och ungdomar är av högsta klass. Vi kan tänka oss att det även passar för en generationsresa. Det finns mycket att berätta om fartyget men det låter sig inte göras på ett skakigt wifi på Barbados. Vi återkommer så småningom efter ytterligare en kryss här, nu med Silversea. Det återkommer vi till. Men det är två olika produkter som  inte kan jämföras. Även NCL har en topp produkt ombord men vi återkommer om derra i kommande recension.

Lasse o Ann-Marie nov – 15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *