Den bästa flygplatsloungen i Europa

Lounge LHR 3 

När man är på resande fot är loungerna på flygplatserna en oas att besöka i avvaktan på avgång. Det gäller inte bara vid förseningar eller långa transfertider utan även när man är lite tidig på flygplatsen. Skönt att helt enkelt stressa av, kolla mail, få något att äta och dricka.

Detta kan man bara utnyttja om man flyger i business eller första klass kanske någon invänder. Visst är det så att man då automatiskt har tillgång till en eller flera lounger. Men även om man åker ekonomi klass kan man komma in i över 800 lounger om man har ett Priority Pass. Det är ganska dyrt att köpa separat men fördelen är att flera kreditkort med lite högre nivå på kortet erbjuder detta extra kort som en förmån. Hit hör t ex Handelsbankens Platinum kort liksom American Express Platinum.

Loungerna i Europa håller en väldigt skiftande kvalité. Några av de allra bästa finns i München, Frankfurt, Zürich och Amsterdam men allra bäst anser jag att London Heathrow Terminal 5 är. Och då jämför jag business loungerna på dessa flygplatser. Tyvärr kommer man inte in i alla här med ett Priority Pass utan det krävs att man flyger business eller är med i resp bolags lojalitetsprogram och har en högre nivå en basic.

Lounge LHR 1

Varför är då Londons T5 där British Airways huserar så bra så att jag utnämner den till bäst i Europa? Jo för att den är väldigt stor, har gott om sittplatser både för avkoppling och att äta något. Utbudet av mat är mycket stort och varierar över dagen från frukost, via lunch och till middag. Vidare finns det ett stort utbud av tidningar och tidskrifter, t o m SvD och Dagens Industri. För den som inte vill plocka upp sin egen Ipad finns det ett stort antal datorer och skrivare. Man kan duscha och få massage och dessutom något att dricka om man inte känner för allt det andra.

Lounge LHR 2Lounge LHR 4

Ett sådant utbud har jag inte träffat på någon annanstans i Europa. Tror inte det saknas någon sort av softdrinks, öl, en mångfald av olika viner och bubbel samt ett stort batteri av olika spritsorter.

När jag senast var där häromveckan serverades en av de allra dyraste Vodka jag testat – Grey Goose VX. Den kan köpas i taxfree butikerna i terminalen till det facila priset av över 90 £ för en liter!! Det innebär över 1200 kr flaskan och det är dessutom skattefritt! Om den var god? Ja det var den utan tvekan och den dricks helst ren med bara lite is. Så om du har möjlighet att besöka loungen den närmaste tiden så rekommenderar jag att du testar för skoj skull.

Grey Goose 2                                                                                      Grey Goose 1

På Terminal 5 i London finns det flera BA lounger, en del ännu exklusivare om man flyger Första klass eller har Guldkort. Lufthansas och Swissair har fantastiska Första klass lounger med utsökt kök och allt annat men i business klass håller jag British Airways Business lounge i T5 högst.

Av Lars Lindmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *