Världens bästa flygbolag framröstat – Emirates

Skytrax3

Undersökningsföretaget Skytrax har presenterat resultatet av sin stora omröstning rörande vilka flygbolag som är bäst totalt, i sina respektive regioner, i olika flygklasser, lounger mm. Detta är de mest prestigefyllda utnämningarna man kan få i branschen. De som utmärker sig kommer att använda detta i sin marknadsföring hela det kommande året.

På listan över de 100 bästa bolagen placerade sig Emirates från Dubai på förstaplatsen följt av Qatar på andra och Singapore Airlines på tredje plats. Första bolag från Västvärlden var Turkish Airlines på sjunde och nästa var Lufthansa på en tionde plats.

Skytrax1

Bäst bland flygbolagen i vår närhet blev Finnair på 27 plats och SAS på plats 62.

L1390929

 

Men om man tittar på bästa bolag i Nordeuropa blev Finnair nummer ett, nu för sjunde gången i rad. Vi får gratulera Turkish Airlines till att bli bli Best in Europe. Bäst i Västeuropa blev Lufthansa och i Östeuropa Aeroflot.

 

Skytrax4

Ett bolag som utmärker sig är Norwegian som både utses till Bästa lowcost longhaul respektive Bästa lowcost i Europa.

 

Skytrax2

 

 

Slutligen ett par specialområden: Qatar utses till att ha den bästa Businessklassen, Etihad den bästa Förstaklassen, Air NewZealand bästa Premium economy, Asiana bästa Economy och avseende Lounger toppar Qatar före Turkish Airline.

Ja detta är givetvis ett axplock av alla utnämningar men kanske några av de mest relevanta för oss i Sverige.

(bilden ovan Qatar BC)

Lars Lindmark juli-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *