REGENT SEVEN SEAS EXPLORER INVIGS I MONACO

 

RSSC4

 

Idag invigdes kryssningsfartyget Regent Seven Seas Explorer i Monaco. Gudmor är H.K.H Prinsessan Charlene av Monaco som döpte fartyget. Under galaföreställningen uppträdde bland annat Andrea Bocelli.

Detta är rederiet Regent Seven Seas Cruises fjärde fartyg som ska vara det lyxigaste passagerarfartyg som någonsin byggts, hittills alltså. Det är på det italienska varvet Fincantieri i Genua som Explorer vuxit fram under flera år. Prislappen har hamnat på närmare 500 miljoner USD.

Inredningen är mycket påkostad. Här finns bland annat 473 kristallkronorna fördelade i hytter, lounger och korridorer och finaste Carreramarmor pryder fartygets golv och badrum. Rederiets egen styrelse-ordförande Frank del Rio har personligen haft ett finger vid valet av till exempel konst av Chagall och Picasso samt lamporna av Murano glas. Svenska inredningsföretaget Tillberg Design har bidragit till den sofistikerade stilen ombord.

RSSC5

Fartyget kan ta 750 passagerare i 375 hyttsviter. Dessa är de mest rymliga och lyxiga till havs. Balkongerna är på 13 m2 eller mer. Explorer är branschens rymligaste fartyg d.v.s. mest yta-per-gäst, högst servicegrad med mest besättning-per-gäst (552) Det blir därför också de dyraste hytterna-per-gäst. Men all mat, all dryck och underhållning ingår men också utflykter och dricks.

Ombord Explorer finns också ett specialbyggt SPA som drivs av välkända amerikanska Canyon Ranch. Förutom ett toppmodernt gym finns i aktern en av kryssnings-världens första infinitypooler.

RSSC7

Fartygets lyxigaste svit är Regent Suite på 360 m2, med två sovrum, utrustad med ett eget Spa och obegränsat antal Spa-behandlingar. Dessutom har man privat trädgård och en panoramavy från den egna 90 m2 stora balkongen. Bara sängen har kostar 150 000 USD och en Steinwayflygel finns också i sviten dessutom har man butlerservice. När man lämnar fartyget har man tillgång till privat guide och bil på destinationerna.

EXP-PenthouseSuite-488x314[1] (1)

Rederiet har höga kulinariska ambitioner med flera konceptrestauranger. På Explorer finns nu nya gourmetrestauranger. Pacific Rim har asiatiska influenser och Chartreuse är klassiskt franskt. För matintresserade passagerare finns möjlighet att vara med på matlagningskurser i Culinary Art Kitchen,

EXP-Pacific-Rim-sml

 

 

EXP-PoolDeck-231x153

 

 

Seven Seas Explorer gör sin jungfrufärd den 20 juli med en 14-dagars utsåld kryssning runt Medelhavet där hon ska gå denna säsong innan Karibien väntar till vintern..

EXP-Spa-Reception-sml (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *