Belmonds nya lyxiga tåg Grand Hebernian i Irland

Belmond Irland observation car 6.7 MB

Den 9 augusti rullade lyxtåget Belmond Grand Hibernian ut från Dublin Central på sin invigningstur.

Belmond, som tidigare hette Orient Express, har redan de klassiska tågen som rullar på de klassiska Orient Express och Eastern Orient Express linjerna. I Scotland går deras Royal Scotsman. I Sydamerika har man Hiram Bingham Express som går mellan Cusco och Aqua Caliente, d v s Machu Picchu. Men det senare tåget tar bara runt fyra – fem timmar medan de andra erbjuder resor på två till fem dagar inklusive många utflykter.

Belmond Irland natur

Projektet med Grand Hibernian började 2015. Då köpte Belmond 10 vagnar från British Rail. Vagnarna fraktades sedan till Scotland där de målades midnattsblå (som Royal Scotsman.

Sen började renoveringen invändigt. För att omforma de vanliga tågvagnarna till ett Belmond lyxtåg  arbetade 40 man 35.000 timmar. De 20 tågsviterna har fått unika namn från de irländska landskapen och de inretts med matchande tartantyger och mönster. Den speciella keltiska knuten återkommer också ofta. De två restaurangvagnarna har namnen Sligo respektive Wexford och Kildare är namnet på observationsvagnen.

Belmond-Grand-Hibernian-restaurangvagn X

Miljön ombord är utsökt och allt genomtänkt och välplanerat i de till ytan begränsade tåghytterna. Som på invigningsturen, kan man vara max 40 personer ombord i de 20 tågsviterna. De påminner om de bästa boutiquehotellen i Irland eller Belmonds tåg Royal Scotsman.

Belmond-Irland-hytt-158 kb

Belmond ytt m dubbelsäng 74 KB

Grand Hibenian går nu på olika turer på två, fyra eller sex nätter genom Irland och Nordirland. Man gör utflykter och besöker bland annat slotten Blarney, Ashford och Ross. Naturligtvis blir det också besök på Whiskey destillerier som Jameson och Bushmills.

 

Nu är det utsålt resten av årets säsong som slutar i oktober. Men man kan redan boka turer under april – oktober 2017.

 

 

11 augusti 2016

Ann-Marie Lindmark

 

 

1 comment for “Belmonds nya lyxiga tåg Grand Hebernian i Irland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *