Med Swiss till Palma de Mallorca

För några veckor sedan flög vi till Palma med Swiss. Vi fick då visserligen flyga via Zürich men i gengäld fick vi flyga i äkta business class.

Vi började på Arlanda i god tid och det var verkligen tur det för kön till incheckningen i business var jättelång – minst 50 före oss. Det tog väl en drygt 25 minuter i kön men väl framme där så gick det snabbt och vi var snabbt inne i taxfree men vi hann inte med något loungebesök denna gång. Avgångstiden var 9.50.

Vi gick ombord på en Bombardier C300 där det fanns 15 platser i business och 12 visade sig vara upptagna. Vi fick servetter och vattenflaska och tidningar innan vi startade 10.10.

Strax efter start serverades vi en stor frukost bestående bl a av scrambled egg och bacon, bröd och ost, yoghurt, juice, kaffe eller té. Smakade alldeles utmärkt. Flygtiden var 2 timmar och 10 minuter så lite senare serverades vi var sitt glas champagne och lite senare även påfyllning. Innan landning fick vi även schweizisk choklad och vi landade halv ett. När vi gick av stod det en buss och väntade som tog business class passagerarna från flygplanet till huvudbyggnaden.

Väl där gick vi till Swiss business lounge som nu är omgjord – knappast till det bättre men fortfarande trevlig. Här serverades drinkar, vin och två sorters mat, en pasta och en cesars sallad. Vi slog ihjäl ett par timmar här innan det var dags för nästa flygning.

Vi bordade nu en A320 från Swiss. Den hade 12 säten i business class men bara 10 var upptagna. En äkta business också med två resenärer på var sida om mittgången med ett ledigt säte däremellan. Och med draperi mot ekonomiklass. Vi fick tyvärr sitta och vänta i över en halvtimme efter utsatt avgångstid på grund av dåligt väder i Palma. Men vi kom iväg 16.25 och landade 18.00 i Palma. Under resan bjöd Swiss på drinkar vin och tilltugg.

Allt som allt en längre resa än direktflyg men mycket behagligare med god mat och dryck och vänligt bemötande.

Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *