Lyxkryssa på varmare breddgrader i vinter med Regent och Oceania

 

Nu när vintern närmar sig är vi många som längtar till sol och värme. Vill man dessutom se lite olika platser under semestern men inte vill flacka runt och byta hotell varje dag passar en kryssning. Man har ju hotellrummet med sig när man nästan varje dag kommer till en ny spännande destination. Regent Seven Seas Explorer och Oceania är två av våra favoriter.

 

Regent Seven Seas Explorer, Världens Lyxigaste Fartyg är rederiet fjärde fartyg och alltså det lyxigaste passagerarfartyg som någonsin byggts, hittills alltså. Prislappen har hamnat på närmare 500 miljoner USD. Inredningen är mycket påkostad. Det finns bland annat 473 gnistrande kristallkronor finaste Carreramarmor pryder fartygets golv och badrum. Rederiets egen styrelse-ordförande Frank del Rio har personligen haft ett finger vid valet av till exempel konst av Chagall och Picasso samt lamporna av Murano glas. Svenska inredningsföretaget Tillberg Design har bidragit till den sofistikerade stilen ombord.

Fartyget kan ta 750 passagerare i 375 hyttsviter. Dessa är de mest rymliga och lyxiga till havs. Balkongerna är på 13 m2 eller mer. Explorer är branschens rymligaste fartyg d.v.s. mest yta-per-gäst, högst servicegrad med mest besättning-per-gäst (552) Det blir därför också de dyraste hytterna-per-gäst. Men all mat, all dryck och underhållning ingår men också utflykter och dricks ingår på Regent Explorer.

Ombord finns också ett specialbyggt SPA som drivs av välkända amerikanska Canyon Ranch. Förutom ett toppmodernt gym finns i aktern en av kryssnings-världens första infinitypooler.

Fartygets lyxigaste svit är Regent Suite på 360 m2, med två sovrum, utrustad med ett eget Spa och obegränsat antal Spa-behandlingar. Dessutom har man privat trädgård och en panoramavy från den egna 90 m2 stora balkongen. Bara sängen har kostar 150 000 USD och en Steinwayflygel finns också i sviten dessutom har man butlerservice. När man lämnar fartyget har man tillgång till privat guide och bil på destinationerna.

Rederiet har höga kulinariska ambitioner och har flera konceptrestauranger. Förutom huvudrestaurangen Compass Rose kan man välja bland till exempel Pacific Rim som har asiatiska influenser och Chartreuse som är klassiskt franskt, Älskar man kött passar Prime 7. Här kan man också få biffar american size om man vill. Allt är av yppersta kvalité naturligtvis. Vill man äta middag under stjärnorna väljer man Sette Mari, den italienska på akterdäck. För matintresserade passagerare finns möjlighet att vara med på matlagningskurser i Culinary Art Kitchen,

Alltså ingår, förutom mat och logi, även dricks, vin, drinkar och utflykter dagligen. Detta kan tyckas som små saker men väl ombord så kommer det att springa upp till ganska stora summor. Bara dricksen ligger på mellan 75 och 100 kr per dag per person och utflykterna kostar ofta runt 1000 kr per gång.

Regent har även tre andra fartyg. Explorer tar ca 750 personer medan de andra tre tar mellan ca 500 0ch 700. Fartygen går på olika rutter runt om i världen och man kan alltid finna något fartyg i den världsdel man vill kryssa i.

 

 

Med Oceania Cruises fartyg Insignia kryssade vi i Medelhavet. Fartyget var på en Jorden Runt segling som senare skulle avslutas i USA. Många ombord var med på hela kryssningen medan andra, som vi, bara bokat en viss sträcka. Oceania har alltid ett fartyg som går jorden runt på ca 180 dagar där man, om man vill, alltså kan boka delar av kryssningen. De övriga fartygen går i olika delar av världen som i Karibien, Asien eller Pacific.

Oceania Cruises satsar speciellt på maten ombord. Till exempel Insignia,har 16 chefs och dessutom en högsta chef över dessa. Det finns fem restauranger ombord och man kan äta även utomhus på däck. Alla måltider serveras i eleganta Grand Dining och Terrace Cafe. Under lunchtid serveras buffé och grillat på pooldäck. Vid middagsdags kan man också välja mellan italienska Toscana och Polo Grill. Dagens menyer varierar hela tiden. Det finns också vissa fasta populära klassiker på menyn. I köket är det 66 personer som kan ordna allt som gästerna önskar. Och den hemlagade glassen är sagolik. Under hela resan, på 180 dagar, serveras man alltså verkliga gourmetmåltider ombord, läckert presenterat. Fartygets Canyon Spa Spa har designat speciella Spa alternativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det svåra är att välja… Miami – Rio de Janeiro, Rio – Buenos Aires, Sydamerika och Amazonas, Polynesien, Asien eller Australien. Eller Västindien och för de flesta kan en kryssning som börjar och slutar i Miami passa bäst.

Rederierna har ibland förmånliga erbjudanden. Just nu (tom 30/9) är det bla en tio-dagars kryssning som går 2 januari. Från Miami kommer man gå till Puerto Rico, St Maarten, Antigua, St Lucia och St Barth. Det blir visserligen också ett par dagar till havs och har man tur kan man få se delfiner. På Oceania´s kortare kryssningar är normalt inte utflykter, vin och drinkar inkluderat och inte heller dricks till personalen. Men många specialerbjudanden innebär att man inkluderar delar eller allt detta.

 

 

 

 

 

Oceania Cruises har ytterligare fem fartyg vara de två största kan ta upp till 1.250 passagerare och alltså klassas som medelstora fartyg.

Det finns idag så många fantastiska kryssningsfartyg att välja bland. Det finns kryssningar för alla önskemål och plånböcker. Men det gäller att välja rätt bland alla fartyg och destinationer. Om man inte redan kryssat kan det vara bra att få råd av sin resebyrå eller kryssningsexperter som Globetrotter som har många års erfarenhet och representerar nästan alla rederier.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *