Världen runt med Oceania Cruises som serverar kryssningsvärldens bästa mat.

I filmen Jorden Runt På 80 Dagar lyckas Philias Fogg under många strapatser ta sig Jorden runt på 80 dagar. Idag kan vi slippa stress och diverse missöden och i stället färdas bekvämt o lyxigt. Under 180 dagar kan man få uppleva världens spännande och magiska sevärdheter. På resan slipper man köande på flygplatser och ständigt upp- och nerpackande på nya hotell. Istället kan man bara njuta under kryssningen och få tillfälle att uppleva världens sevärdheter under tiden. Oftast blir det en dag på varje plats förutom 15 speciella platser där man stannar två dagar.

För en tid sedan kryssade vi Med Oceania Cruises fartyg Insignia i Medelhavet. Vi startade från Civitavechia (Rom) och avslutade i Alicante, Spanien. Detta fartyg tar drygt 650 passagerare och har 400 mans besättning. Stilen är klassisk engelsk med mycket trä och kristall.
Kryssningen gjorde världsomsegling på 180 dagar som skulle avslutas i Miami drygt en månad senare. Av alla passagerare ombord var det 180 som varit ombord från starten i Miami nästan fem månade tidigare. De hade alltså upplevt Panama kanalen, Honolulu, Tahiti, Aukland, Sidney, Hongkong, Mumbai, Aqaba och många andra spännande destinationer. Kvar var bland annat Gibraltar, Dublin Quebec och New York innan slutmålet Miami.


Oceania Cruises sätter maten i högsätet och Insignia har 16 chefs och dessutom en högsta chef över dessa. Det finns fem restauranger ombord och man kan äta även utomhus på däck. Alla måltider serveras i eleganta Grand Dining och Terrace Cafe. Under lunchtid serveras buffé och grillat på pooldäck. Vid middagsdags kan man också välja mellan italienska Toscana och Polo Grill. Dagens menyer varierar hela tiden. Det finns också vissa fasta populära klassiker på menyn. I köket är det 66 personer som kan ordna allt som gästerna önskar. Och den hemlagade glassen är sagolik. Under hela resan, på 180 dagar, serveras man alltså verkliga gourmetmåltider ombord, läckert presenterat. Fartygets Canyon Spa Spa har designat speciella Spa alternativ.


Av de 180 som varit med runt hela seglingen var de flesta lite äldre men det fanns även två familjer med barn ombord. I den med två små barn var mannen konsult och kunde hantera sitt jobb på distans via internet. Och på Oceania ingår  WiFi på långkryssningarna. I den andra familjen var mamman lärare och mannen egen företagare. De ville ge barnen möjlighet att lära känna välden och andra kulturer.

 

 

 

 

 

 

 

När man har så många äldre ombord så är det automatiskt ganska lugnt på soldäck. De flesta sitter i skuggan när man är till havs. När man är i hamn eller ligger för ankar så följer ca 80% av gästerna med på utflykter.


Under en utflykt i Barcelona tittade vi bl a på La Famiglia, kyrkan som byggs och byggs och aldrig blir klar. Sedan besökte vi två Tapas barer, åt tapas och drack viner från trakten. En lagom utflykt som gjorde att vi sedan hade tid för en härlig eftermiddag vid poolen.

 

 

 

 

 

 

Stämningen ombord är fantastisk och man märker att många nya vänskapsband knutits under resans gång.
Vår egen resa var denna gång kort men vi kan mycket väl tänka oss en lite längre kryssning även om det skulle vara svårt att vara borta så länge som 180 dagar

 

 

 

 

 

 

………..

Oceania Cruises har ytterligare fem fartyg vara de två största kan ta upp till 1.250 passagerare och alltså klassas som medelstora fartyg.

 

1 comment for “Världen runt med Oceania Cruises som serverar kryssningsvärldens bästa mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *