Med Finnair från Bangkok till Helsingfors

Vi flög till Singapore med Finnair i deras nya Airbus350 men hem igen med deras Airbus330 i slutet av fjolåret. Och det jag tänkte berätta om här är hemresan.

Vi kom från Koh Samui med Bangkok Air, en överraskande bra flygning med tanke på att vi flög i ekonomiklass. Där serverades en varm måltid vilket är ganska förvånande med tanke på den korta flygtiden. Alltnog i Bangkok så fick vi ta oss från inrikes till utrikesterminalen. Hittade snabbt incheckningen för Finnair och snabbt och smidigt var vi igenom alla procedurer.

Efter att ha tittat lite på taxfree gick vi till Finnairs lounge för lite förfriskningar eftersom vi hade businessklass biljetter.

Ombordstigningen började 22.40 och vi kom in i en kabin med konfigurationen 1 – 2 -1 resp 2 -2 – 2. Vi fick höra att flygtiden var beräknad till 10 timmar och 15 minuter – alltså beräknad ankomst 30 minuter före tidtabell. Vi får omgående champagne när vi satt oss och man tar hand om kavajen.Dessutom får vi tidningar att läsa.

 

Sätet var bekvämt och väl tilltaget. Fanns alla bekvämligheter i denna Airbus 330-300. Lieflat givetvis och gott om utrymmen för skor och andra prylar. En kvart efter start kom man med varma handdukar och sedan serverades drinkar före middagen som bestod av lax och ost.

Efter en drink efter maten måste jag erkänna att jag slumrade in. Orkade inte titta på utbudet av filmer utan jag sov i närmare sex timmar.

En och en halv timme innan ankomst serverades frukost individuellt.med bland annat omelett och yogert innan vi landade klockan 4.50 i Helsingfors.

En alltigenom angenäm och lugn flygning med bra service. Inte undra på att Finnair har utnämnts till bästa flygbolag i norra Europa varje år sedan 2010!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *