Gastronomisk resa på Östersjön

 

På TallinkSiljas fartyg från Stockholm till Helsingfors  respektive Tallinn erbjuds en SignaturMeny vår och höst. Vårens meny,  skapad av Heikki Härmä och vinhuset Lurton, presenterades häromdagen.

SignaturMenyn består av sju rätter som serveras på ett mycket elegant sätt. Första förrätten är Kungskrabba med picklat äpple och friterad blomkål. Sedan följer Musselrisotto med blåmusselsky och citronsmaksatt fänkål. Den smakar helt ljuvligt säger en som normalt inte är

Sedan kommer de två huvudrätterna. Först Rostad renfilé, bräserat renhjärta och stekt renkalvbräss med glaserad rödbeta och houngsrova. Smakar fantastiskt gott! Därefter Stekt anka med anklever och mörk timjansås och grönsaksragu.

Detta är ändå bara ett axplock av de sju rätterna som varvas med uppfriskande Rosmarinsorbet för att rensa smaklökarna. Av de övriga tycker jag att den avslutande desserten, en Grand Dessert med många olika smaker, måste nämnas. Verkligen smarrig!

Till allt detta serveras ett vinpaket med sex olika viner som passar perfekt med de olika maträtterna. Hela kalaset tar drygt tre timmar att avnjuta och kostar endast ca 1250 kr (enl nuvarande eurokurs). Är man medlem i TallinkSiljas Club One är priset ca 1150 kr. Alltså klart njut- och prisvärt.

Grand Dessert på TallinkSilja