Nyöppnade Eden Rock på St Barth

St Barth är en av våra favoriter bland Västindiens paradisöar. Under december och januari är det Karibiens motsvarighet till Saint Tropez. All världens rika och berömda kommer hit och lyxyachterna ligger sida vid sida i hamnen. Den lilla huvudstaden Gustavia har massor av fantastiska restauranger, lyxiga boutiquer och häftiga night spots. Men det finns bara en liten strand, Snäckstranden.

På andra sidan ön hittar man vit fina korallstränder. Här ligger också det berömda hotellet Eden Rock. Här har superstjärnor varit stamgäster under många, många år. Men det tog slut 2017 när Hurrycane Irma svepte in och förstörde Eden Rock och mycket annat på ön. Under de två år som hotellet varit stängt har det genomgått en omfattande renovering.

Det har blivit fler rum och sviter och två av dem har också egna pooler. Nya baren, restauranger och ett fokus på hälsosam gourmetmat inspirerat av mästerkocken Jean-Georges Vongerichten. Härliga lounger vid stranden där man kan sippa läckra drinkar i skuggan och lyxig boutique med det senast strandmodet mm. Eden Rock Spa använder härliga Linge St Barth produkter. Och solen strålar förstås över vita stränder och turkost hav….

Vill man ha det lite lugnare kan man välja Villa Marie inte så långt därifrån. Det är en avknoppning från populära Villa Marie i Saint Tropez. Hotellet har 21 bungalows/sviter.

För att komma till St Barth flyger man via grannön St Marten. Därifrån går det små plan som tar 8-20 personer och resan tar ca 10 minuter. Det går också att ta färja/båt över men det har vi inte prövat.

PS man bör inte vara flygrädd, flygplatsen på St Barth är mycket speciell. Ligger i en nedförsbacke och slutar i havet…..

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *