Maldiverna – Adaaran Select Meedhupparu Resort

Bland Maldivernas många härliga resorter på korallöar omgivna av vita fina stränder kan det vara svårt att välja. Vi besökte nyligen Adaaran Select Meedhupparu Resort. Längs de vita stränderna finnas olika beachvillor och utanför ligger tjugotalet waterbungalows i det kristallklara turkos havet.

När det lilla sjöflygplanet landat möts vi av folkdansare på kajen. Efter välkomstdrinkar eskorteras vi till vår villa. Som omväxling har vi denna gång valt det istället för en Waterbungalow.

Villan har en skön terrass och ligger förstås precis vid stranden omgiven av palmer och vackra tropiska blommor. På stranden i närheten ligger en liten bar. Spännande drinkar, fungerande WiFi och utsikten mot vackra solnedgångar gör att det alltid är en populär samlingsplats. 

Resorten är All Inclusive av hög klass. Det finns flera restauranger på ön. Men middagarna väljer vi att avnjuta i restaurangen som har terrass över vattnet. Den ligger på stranden innan ”vägen” ut till resortens Waterbungalows. 

Måltiderna är utsökt och mellan rätterna passar vi på att kasta brödbitar i vattnet och beundra alla olika spännande färgglada fiskar som plötsligt dyker upp och tävlar om maten. Efter en utsökt måltid sitter vi sedan kvar med en drink under stjärnorna medan en perfekt fullmåne speglas i havet.  

En semester i Maldiverna är underbar. Sol, vita stränder, fina korallrev att upptäcka. Har man dessutom bästa all inclusive är det bara att koncentrera sig på att koppla av och njuta.

Det tar ca 40 minuter med sjöflygplan från Mahé. Bästa tiden är under november och fram till april då är det torrt och soligt.

Mer info; www.adaaran.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *