Orientexpressen i Stockholm för första gången

 

 

 

Här ligger den röda mattan och väntar på alla gäster innan man går ombord på tåget mot Köpenhamn – Venedig

Idag fredag gick Orintexpressen från spår 10 på Stockholms Central mot Venedig för första gången. Tåget med all sin prakt stod inne en dryg halvtimme för att låta media få titta lite på all lyx som vagnarna utstrålar. Vi fick gå husesyn och insupa all prakt innan gästerna, på denna första – och kanske enda – tur, anlände för ombordstigning och avgång mot Köpenhamn som var första anhalt. Tåget var i princip fullsatt trots det höga priset. Men här är det att uppleva en svunnen tid och den extravaganza som fanns då som är det som lockar plus att få en överdådig resa med fantastisk mat och service. Vi har inte själva upplevt den traditionella Orientexpressen ännu men det finns ytterligare tre, i Scotland, mellan Bangkok och Singapore samt i Peru upp till Macchu Pichu, som vi har åkt med. Och om Orientexpressen håller samma klass så har alla som lämnade Stockholm en fantastisk resa framför sig.Det kan vi lova.

                     Matsalen i en av vagnarna

                 Två av de uppklädda resenärerna

 

 

   Här hälsas alla gäster välkomna ombord innan tåget avgår.