Fler lyxhotell- och rederier ger sig in i flygkryssningar

crystal-air-1

Vi har tidigare berättat om att flera hotellkedjor satsar på privatjet för att ex.vis flyga runt om i världen. Nu ger sig fler in i leken. Och inte bara hotellkedjor som har en naturlig anledning att flyga sina kunder till deras olika hotell runt om i världen. Även kryssningsrederier ger sig nu in i leken.

Crystal Cruises är ett av ett fåtal lyxrederier med några fartyg som turnerar runt i världen. Man har hyrt in en Boeing 777 long range som man just nu bygger om till ett riktigt lyxigt flygplan med endast dryga 50  personer ombord mot normalt runt 300.

Här finns flygstolar som blir sköna sängar på natten med madrass och linne. Givetvis finns det också en bar och dessutom en matsal ombord där det serveras Michelinliknande måltider till lunch och middag från eget kök och med Butlerservice.

crystal-air-2

Men givetvis blir det inte någon lågprisprodukt. Tvärtom – det kan kosta ca 1.5 miljoner kronor per person för en 27 dagars resa med besök på flera av de mest fantastiska ställena runt jorden. I detta ingår givetvis allting. Glöm fickpengar!

aman-air-1

En annan spelare på denna marknad är Aman Resorts. Denna hotellkedja som i huvudsak finns i Asien men nu även kan hittas i Europa och USA har också ett flygplan. Detta är mindre och mer av typ private jet men fortfarande ett lyxigt sätt att ta sig runt mellan deras utsökta resorter. Aman Resorts är utan tvekan en av de hotellkedjor som idag betraktas som en av de absolut lyxigaste och eleganta. Man har en Gulfstream för åtta personer och flyger i första hand i Asien under två veckor. Pris endast efter förfrågan.

Lasse nov-16