Grand Travel Awards 2017

GTA 1

Igår kväll var det dags för Svenska Resebranschens egen Oscarsutdelning på Grand Hotel. Som vanligt väldigt många resemänniskor från hela Sverige – i år troligtvis rekord med bortåt 900 personer.

Man delar ut priser i 15 olika kategorier och i de flesta är det branschen som röstat. Som utomstående kan man ibland fundera över hur priserna fördelas – om det är branschens högst egna omdömen utifrån hantering och kontakter eller om det finns någon relevans i vad kunderna verkligen tycker. Men det får givetvis stå för mig och mina funderingar .

GTA 2

Här är i alla fall några av priserna som delades ut under kvällen igår.under ledning av komikern Messiah Hallberg (för övrigt en klar tillgång under kvällen).

Bästa hotellkedja i Sverige: Nordic Choice Hotels

Bästa hotellkedja Internationellt: Rezidor

Bästa Rederi: Tallink Silja

Bästa Specialistresearrangör: Swanson Travel (10:e gången i rad!)

Bästa kryssningsrederi Internationellt: Royal Caribbean Cruise Line

Bästa Turistbyrå: Visit Denmark

Bästa transport Inrikes:  SAS

Bästa flygbolag Europa: SAS

Årets Turistland: Delades mellan Australien och Thailand

Bästa flygbolag Interkontinentalt: Qatar Airways

Bästa charterbolag: Ving

Årets ledare i resebranschen: Petter Stordalen

GTA3

Många var nog redan från början mer eller mindre utpekade att få Årets Award på grund av “lång och trogen tjänst”, några för att vara helt klart bäst och några uppstickare. Men solklart var Qatar Airways värd sin titel som varande enda femstjärniga flygbolag som flyger från Arlanda idag och till ett omfattande nät av destinationer.runt om i världen.

Under kvällen utmanade Petter Stordalen nästkommande Grand Travel Awards som han ville ha på sitt nya hotel vid Brunkebergstorg. Som han sa: Jag är helt fantastisk på att ordna fester. Så det är bara för Travel News att haka på. Vi ser fram mot 2018!

Lars L 16 febr 2017