Flyg till Palma med SAS

En liten uppdatering hur det är att flyga med SAS. Vi stack iväg en lördag eftermiddag och kom till Arlanda vid 14-tiden. Ganska lång kö vid incheckningen för Pluspassagerare för att inte tala om hur det såg ut vid SAS Go. Som tur var hade vi bokat Plus och efter incheckning av en väska befann vi oss på väg mot Fast Track som hade väldigt få passagerare i kö. Så det gick smidigt.

 

Sedan gick vi till American Express relativt nya lounge hos Pontus. Där blev vi väl emottagna och slog oss ned och rannsakade menyn. Det blev en räksmörgås med lite kallt vitt vin. Amexloungen är gratis för innehavare med Platinumkort och det var väl ett tiotal personer i loungen.

I god tid innan avgång 15.30 till Palma gick vi sedan till gaten och möttes av att den var redan öppen vid tretiden. Så vi tog oss in till våra platser 2D och 2E. Planet, en Airbus 320, var i det närmaste fullt. Endast ett par platser lediga i Plusavdelningen. I denna avdelning av planet sitter man fortfarande 3 i bredd så det är ingen “uppgradering”.

Vi startar på tid och efter en stund kommer pursern med varma servetter. Efter ytterligare en stund kommer man ut med maten. Nytt koncept från SAS sida. En fyrkantig hög låda och en mindre vid sidan om med en brödbit i. Den större lådan innehöll lamm på salladsbädd – ganska smaklöst och dessutom näst intill omöjligt att äta med korta plastbestick som knappt når ned i lådan. En ganska ovärdig servering enligt min mening. Till detta serveras vin, öl, vatten kaffe och te. Jag tog rött vin som smakade gott. Bad sedan om en till men då var det slut på rödvinet. Till kaffet tog jag in en Gin och Tonic. God gin av norskt märke. God gin men jag förstår inte varför man serverar så stark alkohol halt – hela 47%. Det borde väl kunna serveras svagare alkoholhaltiga drycker så inte folk blir fulla – åtminstone på längre sträckor.

Denna resa till Palma på Mallorca tog bara 3 timmar och 30 minuter. Vi landade 19.10, buss till terminalen och var framme 19.25. Bagaget anlände 19.40. Prioriteringen fungerade denna gång.

Allt som allt en acceptabel flygning men med skönhetsfläckar i form av maten och i viss mån att man sitter tre och tre i Pluskabinen. Men det är ju ingen vanlig business på SAS Europa flygningar.