Tallink Silja presenterar en ny Meny Nordic

Häromdagen hade Tallink Silja en presslunch där man presenterade sin nya Menu Nordic bestående av fem rätter kreerade av den estniske stjärnkocken Peeter Pihel. Han har bl a jobbat tre år på Fäviken och han sätter en ära i att bara använda fyra – fem ingredienser i varje rätt.

Hans meny började med Höbakad rödbeta, ramslökskapris och grissida rimmad i sex månader. En elegant och smakfull kreation. Till detta drack vi ett österrikiskt vin vid namn Pfaff Weissburgunder.

Rätt nummer två var Rostad svartrot, gravad sik och sikrom, vassle- och dilloljedressing. Till detta serverades  ett italienskt vitt vin vid namn Nespoli Campodora Albana Secco. Allt mycket gott med siken i centrum.

Nummer tre i menyn var Torskkindsconfit, rostad lök och kräftsås och till detta drack vi ett franskt vitt vin, Chapoutier Bila.HautCotes du Roussilion. Detta var nog höjdaren med en torskkind som var fantastiskt god och ett gott vitt vin till.

Sedan som rätt nummer fyra fick vi en Vaktel från Järveotsa gård, syrade morötter och rökt jordärtskocka. Till denna rätt drack vi ett mycket gott rödvin från Bourgogne, Joseph Drouhin Rully. En riktig fullträff.

Som avslutning på måltiden fick vi en Röda vinbärs- och mannamousse med kvarksnö och myskmadrassmaksatt mjölk. Till detta fick vi en italiensk spumante, Acquesi Piemonte Brachetto. Den här rätten såg väl inte så väldigt delikat ut men var en smaksensation. Fantastisk god helt enkelt.

Ja denna menyn serveras bl a på båtarna till Helsingfors och till Tallinn och kostar endast 1.180 kr inklusive vinpaketet!!! Helt enkelt fantastiskt för en sådan fullfjädrad måltid.

Lasse sept 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *