Ny barnmeny på Viking skapad av barnen själva

Viking barnmeny

I sommar kommer Viking Lines sju fartyg erbjuda en meny baserad på barns egna älsklingsrätter. Dessa har utvalts bland över 500 inskickade bidrag i en kocktävling för barn. Favoritrecepten har inskickats av deltagare från Sverige, Finland, Åland och Estland. I tävlingsjuryn ingick den åländske stjärnkocken Michael Björklund, årets kock i både Sverige och Finland. Han har ett nära samarbete med Viking Line under hela innevarande år.

Dessa rätter serveras under hela sommarsäsongen i á la carte restaurangerna och buffén ombord på Viking LInes samtliga fartyg.Bland recepten finner man olika smakinriktningar i de olika länderna runt Östersjön men i menyn som serveras samsas smakerna.

Viking4Niklas friterade kycklinginnerfilé med nudlar och aioli

Av alla inskickade recept valde man ut tio som serveras ombord. Priserna varierar från knappa 40 sek till strax över 100 sek. Och tanken är att barnen också ska kunna sitta till bords och äta förrätt, varmrätt och dessert tillsammans med sina föräldrar.

Viking 2Lovis pannkaka med bär och vispad grädde

Michael Björklund berättade att juryarbetet varit ytterst stimulerande då de deltagande barnen varit så uppriktiga i sina uppfattningar om smaker och utseende på de testade rätterna: “De sa verkligen rakt ut vad de tyckte om maten på ett mycket uppfriskande sätt.”

Viking 3

Mellan 1 juni och 30 september serveras den nya barnmenyn. Under denna tid finns också ett stort antal aktiviteter ombord för de minsta.

Som en parentes i sammanhanget kan nämnas att Michael också kommer att stå för kommande julbord ombord på fartygen senare i år.

1 comment for “Ny barnmeny på Viking skapad av barnen själva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *