Heritance Aarah – Maldivernas nyaste superlyxiga resort

Maldiverna är Paradiset när man vill njuta och koppla av i en underbar miljö. Det svåra kan vara att välja bland alla lyxiga resorter. De ligger nämligen utspridda på egna små korallöar i tjugotalet atoller.

Här kan man bo i waterbungalows över det kristallklara turkos vattnet eller i strandvillor längs de kritvita finkorniga korallstränderna. Runt de flesta av öarna finns spektakulära korallrev att dyka eller snorkla vid. Fiskar finns i regnbågens alla färger och man kan se manta rays och små revhajar.

 

 

Bland Maldivernas många lyxiga femstjärniga hotell kan det vara svårt att välja. Vi har under de senaste åren bott på flera av dem och återvänder gärna. Men nu har en ny resort öppnat som tar upp kampen om förstaplatsen som Maldivernas Lyxigaste – Heritance Aarah, i Raa atollen. Det tycks nog som de lyckats med målsättningen för det är en fantastisk resort med outstanding service.  Smakfulla, spatiösa Ocean Villas och Suites med egna pooldäck eller Beach Villor.

Lägg till det Family Villas och Kids Club. Flera restauranger med olika inriktning och med barer ligger utspridda över ön. Och matupplevelserna är verkligen av högsta klass och det ser kökschefen till. Han har vunnit pris i Kock Olympiaden.

När vi anländer möts vi av folkdansare och efter incheckning kör vår Butler oss till villa 722. Det är en Ocean Suite poolvilla, med butlerservice. Villan är på 300 kvm och i två plan med sovrum och stort badrum en trappa upp. I nederdelen är det glas under soffbordet så man kunde se fiskarna nedanför. Ett mycket spatiöst badrum med fönster ut mot terrassen.

Pentry med egen ingång för butlern. Han visar stolt vår vinkyl med dussinet vinflaskor, Nespressomaskin, burkar med nötter och kylen med olika drycker inklusive mjölk till kaffet. Allt ingår i all-inclusive paketet.

Frukost väntar i restaurangen på andra sidan av ön och dit körs vi i en buggie. Butlern finns nämligen alltid redo att komma och transportera oss till restaurangerna eller Spa-behandling. Skönt när solen gassar att slippa gå.

 

 

 

 

 

 

 

 

Frukost med utsikt mot Spa anläggningen

 

Lunchbufféerna är enastående med massor av små läckra och vackra förrätter och desserter.

 

Poolbaren är ett favoritställe om man inte föredrar den egna villans lugna atmosfär.

Sista kvällen blir det en Sunset Cruise tillsammans med tre unga par. Himlen färgas rosa och plötsligt ser vi 8-9 delfiner alldeles nära båten. Vi beundrar deras lek medan solen glider ner och försvinner vi horisonten innan vi vänder hemåt.

Vid kvällens 5-rätters middag uppskattar vi den otroligt kunniga, trevliga och engagerade sommelieren som älskar att berätta om de olika vinerna. Och efter en utsökt middag fortsätter vi kvällen i Sky Bar och beundrar ett fyrverkeri innan vår butler tar oss till vår vattenvilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hit återvänder vi gärna i november……

 

Fakta :

Det tar ca 40 minuter med sjöflygplan från Male.

Heritance Aarah är All-Inclusive av allra högsta klass där även en utflykt ingår.

IASO Medical Spa (ingår inte) erbjuder det allra senaste inom Spa-behandlingar och skönhet. Läkare assisterar och hjälper när det gäller speciella hälsoprogram, weightloss, detox och anti stress.

 

 

 

1 comment for “Heritance Aarah – Maldivernas nyaste superlyxiga resort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *